Fogfehérítés.

A megnyerő mosoly és a magabiztos fellépés egyre jobban felértékelődött napjainkban. A pozitív kisugárzáshoz nagymértékben hozzájárulhat az ápolt, szép fogsor.

Manapság már a professzionális technológiáknak köszönhetően könnyedén és eredményesen megoldható a fogfehérítés. Választható a rendelői, illetve az otthoni fogfehérítés. Az otthoni megoldás más elven működik, olcsóbb, jóval több időbe telik, és azzal a megoldással is látványos hatás érhető el. A fogfehérítő gélt egy rugalmas sín segítségével lehet a fogsorra felhelyezni.

A fogorvosi rendelőben végzett eljárással gyors eredmény érhető el.
Ebben az esetben a LED lámpás és a lézeres megoldás közül lehet választani. Kb. fél-egy óráig tart egy kezelés. Első lépésként meg kell tisztítani a fogsort, el kell távolítani a fogköveket.

Utána a fogakat befedik egy speciális védőanyaggal, ami megvédi az érzékenyebb felületeket. Ezt követően történik meg a fehérítő gél felvitele, amit lézerrel vagy LED lámpával aktiválnak.
A kezelés után akár 5-6-7 árnyalatnyit is fehéredhetnek a kezelt fogak.

fogfehérítés 3

A vakító fehérség az idő múlásával fakulni kezd az elszíneződést okozó ételek és italok hatására. A fogak fehérségének legfőbb ellenségei: dohányzás, kávé, tea, kóla, vörösbor, sötét bogyós gyümölcsök.

Emiatt mindenképpen érdemes gondoskodni az időszakos utókezelésekről. Félévente érdemes legalább egy újabb otthoni kezelést elvégezni, amit ismételten meg kell, hogy előzzön egy fogkő eltávolítás. Csak így tartható meg hosszú távon az egészséges vonzó, fehér fogsor.

Még itt is olvashatsz a fogfehérítésről.